Egri gömbpalacsinta

Egri gömbpalacsinta

Szokásos módon nyolc palacsintát sütünk. A darált diót 1 dl tejben felfőzzük, 3 evőkanál cukorral, egy tasak vaníliás cukorral, ízlés szerint kevés rummal ízesítjük, mazsolával gazdagítjuk. A négy előre kisütött palacsintát megtöltjük a diókrémmel, majd a hengereket háromfelé vágjuk. Hármat-hármat belerakunk egy másik palacsintába, s batyut formázunk belőle. A maradék cukrot kikeverjük a
tojások sárgájával, majd hozzáadunk két csapott evőkanál lisztet meg egy csomag vaníliás cukrot. Felengedjük fél liter tejjel, s gőz fölött besűrítjük a krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, négy habgömböt formázunk belőle, s ezeket vízben kifőzzük. Tálalás előtt a palacsintabatyuk tetejére tesszük a habot, forró sütőben kissé átpirítjuk, majd rácsorgatjuk a vaníliás öntetet.

kaloria 640 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.