Forrás: Vidék íze/Kezdőknek könnyedén

Egyszerű vajas pogácsa

A bejgli alaptésztájából sós rágcsálnivalót is készíthetünk. Ekkor a porcukor mennyiségét kicsit csökkentjük, a sóét pedig növeljük. Formázhatunk belőle pogácsát vagy vékony rudacskákat is.

Felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukros tejben, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával.

Cipót formázunk belőle, és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.

Utána vastagra kinyújtjuk, a tetejét késsel sűrűn bevagdaljuk.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Átrakjuk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.

A tetejét lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Ica néni krumplis pogácsája

Villámgyors tejfölös pogácsa magvakkal

 

kaloria 190 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Vidék íze/Kezdőknek könnyedén

Ajánlataink