Elepi tejszínes rakott csülök Veresné módra

Elepi tejszínes rakott csülök Veresné módra

A sertéscsülköt sós, fokhagymás vízben megfőzzük. Amikor már elválik a hús a csonttól, kiemeljük a vízből,
és kihűtjük. Kicsontozzuk, majd a csülköt körülbelül 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk, és a következő
páccal bedörzsöljük: összekeverjük az oregánót, curryt, ételízesítőt, őrölt borsot, 3-4 gerezd zúzott fokhagymát ízlés szerint.
Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és kisütjük benne a csülökszeleteket mindkét oldalon. Közben előmelegítjük a sütőt. A tepsi aljára olajat kenünk, a megtisztított, gerezdekre vágott burgonya felét beleterítjük, ételízesítővel megszórjuk. Rákarikázzuk az egyik fej vöröshagymát, majd arra sorakoztatjuk a kisült csülökszeleteket. Betakarjuk a másik felkarikázott hagymával, melyet befedünk az ételízesítővel meghintett maradék burgonyával. A főzőtejszínt és a mascarpone krémsajtot simára keverjük, a visszamaradt pecsenyeléhez öntve kicsit forraljuk, majd az étel tetejére öntjük. Sütőben – eleinte alufólia alatt, majd ha csaknem kész, fólia nélkül – sütjük, vigyázva, hogy ki ne száradjon.

kaloria 990 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink