Forrás: Apetito étterem

Lengyeles sertésszűz

Lengyeles sertésszűz

A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy kevés olajon aranysárgára dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt sárgarépát meg a zöldborsót, és együtt pirítjuk tovább. Pár perc után beletesszük az árpagyöngyöt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és felöntjük kétszeres folyadékkal – ami lehet zöldség- vagy húsalaplé. Lefedve pároljuk addig, amíg az árpagyöngy megpuhul, azután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
A rókagombát megmossuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk, és felöntjük a vörösborral. Forraljuk egy keveset, majd beletesszük a vajat, s amikor besűrűsödött, félretesszük.
A sertésszüzet megtisztítjuk, megsózzuk, majd egy serpenyőben, egészben, minden oldalán hirtelen megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki
a hús! Miután megsült, pihentetjük 5 percet, és csak ezután vágjuk adagonként 3 darabba. Tálaláskor a lengyeles árpagyöngyöt középre helyezzük a tányéron, a húst a tetejére tesszük. A tányér szélére kanalazzuk a rókagombás ragut, kakukkfűvel és búzacsírával díszítjük.

kaloria 900 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink