Eperszörp citromfűvel és lime-mal

Megtisztítjuk az epret, feldaraboljuk. Átrakjuk egy rozsdamentes lábasba, öntünk rá fél liter vizet, és 10 percig forraljuk. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a szirupcukrot, a lime-ok kinyomkodott levét, és pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.

A citromfűleveleket leszedjük a szárukról, alaposan megmossuk. Ezt is egy kis lábasba tesszük, ráöntjük a maradék vizet, és negyedórán át forraljuk. Hagyjuk hűlni egy órát, majd átszűrjük, hogy a levelektől megszabaduljunk, csak a kivonatra van szükségünk.

Leszűrjük az epret is. A levét ismét lábasba öntjük, hozzátesszük a citromfűkivonatot, és három percig forraljuk.

Ha frissen isszuk, akkor betesszük a hűtőszekrénybe, ha télire akarjuk eltenni, akkor felforraljuk, és tűzforrón töltjük jól záródó üvegekbe. Fejre állítjuk öt percre, majd visszafordítjuk. Ha kihűlt, mehet is a kamrába.

Gazdaságos eperlekvár – nem kell mindig pontos recept!

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink