Epres-csokis pite

Egy 24 cm átmérőjű kerek piteformát kikenünk vajjal, meghintjük egy kevés liszttel. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, leszárítjuk, majd felaprítjuk. Egy hőálló tálba rakjuk a puha vajat, beleszórjuk a cukrot, rákanalazzuk a kakaót, majd gőz fölé rakjuk, és kevergetve összeolvasztjuk ezt a három anyagot. Levesszük a gőz felől, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fakanállal egyesével belekeverjük az egész tojásokat.

Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet a vaníliás cukorral és egy csipet sóval, végül ezt eloszlatjuk a kakaós-vajas masszában.

A morzsához egyszerűen összegyúrjuk az összes hozzávalót. Az előkészített formába simítjuk a kakaós tésztát. Egyenletesen rászórjuk a mandulás morzsát, végül rápakoljuk az előkészített epret. 170 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Tejszínhabot adunk mellé.

Kecskesajtos-epres lapok mézes balzsamecettel

 

kaloria 260 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink