Először a kis tésztakosárkákat készítjük el. Összekeverjük a búzalisztet a mandulaliszttel és a sóval. Aprítógépben összemorzsásítjuk a kockákra vágott fagyos vajjal. Hozzáforgatjuk a vaníliaőrleményt és a porcukrot. Átöntjük egy keverőtálba. Adunk hozzá 1-2 evőkanál jéghideg vizet, és gyors mozdulatokkal, hogy a tészta ne melegedjék át a kezünk melegétől, összegyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és betesszük egy órára a hűtőszekrénybe.
Ha letelt az egy óra, enyhén lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 12 kört vágunk ki belőle, kibéleljük vele a kis tarte-formákat. A forma peremén túllógó tésztarészeket levágjuk, a formák alján lévő tésztát villával megszurkáljuk.
A nyers kosárkákba töltjük a tölteléket: a marcipánt 12 adagra osztjuk, mindegyikből egy kis korongot formázunk, belefektetjük a kosárkák aljába. Az epret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, összekeverjük a citromlével, a keményítővel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, reszelünk hozzá citromhéjat. Belekanalazzuk a marcipánnal bélelt kosárkákba.
180 fokos sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni. Tálalás előtt kirakjuk a tetejüket vékony szeletekre vágott eperrel, és pár levélke mentával díszítjük.