Epres őzgerinc fehércsokoládé-bevonattal

Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral és a vaníliaőrleménnyel. Egyesével beledolgozzuk a két egész tojást. Hozzáadjuk a joghurtot, azzal is simára keverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzászitáljuk a vajas alaphoz. Alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt epret is.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. 175 fokos sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e a közepe. Ha nem, akkor visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk sütőpapírral.

A megsült tésztát a formával együtt egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Csak akkor vesszük ki óvatosan a formából, ha már teljesen hideg.

A mázhoz a fehér csokoládét apróra vágjuk, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a felmelegített tejszínt, és simára keverjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd ráöntjük a süteményre. Pár percre betesszük a hűtőszekrénybe, hogy gyorsabban megdermedjen rajta a máz.

Eperzselés habos torta

kaloria - CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink