Habosra keverjük a puha vajat 150 g cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, az olajat és a citromlevet. Egy harmadik tálban a lisztet összevegyítjük a sütőporral. Végül fakanállal alaposan összedolgozzuk a három tál tartalmát.
Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Belesimítjuk a tészta háromnegyedét. A mascarponét habosra keverjük a maradék cukorral, óvatosan rákenjük a nyers tésztára. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ennek is a háromnegyedét rászórjuk a krémre. A tetejére simítjuk a maradék tésztát, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és cikkekre vágjuk.