Epres-rebarbarás kevert sütemény epres cukormázzal

Megtisztítjuk a rebarbarát és az epret, mindkettőt apróra vágjuk. Alaposan összeforgatjuk egy evőkanál liszttel úgy, hogy mindenhol befedje azokat. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (változatlanul az elektromos habverővel dolgozva). Végül hozzákeverjük a mandulaaromát is. A lisztben elkeverjük a sót, majd belevegyítjük a vajas-cukros alapba és az eperrel meg a rebarbarával együtt, de most már fakanállal dolgozunk.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk egy kis vajjal, meghintjük liszttel. Belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha kész, akkor hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd pár perc múlva kiborítjuk, visszafordítjuk vissza egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz a két epret összepürésítjük a citromlével, és annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy sűrűn folyó legyen a máz. Ráöntjük a kihűlt sütemény tetejére, a közepére egy csíkban rászórunk egy maréknyi összevágott epret. Ha a máz megszilárdult, vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.

Rebarbarás-epres mentes fordított torta

kaloria 260 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink