Epres-rebarbarás pudingos

A szokott módon megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejben, 10 dkg cukorral. Hagyjuk hűlni.

Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat krémesre keverjük 20 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzávegyítjük a citrom reszelt héját is. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a keveréket a tojásos alapba. A citrom kifacsart levével lazítjuk a masszát.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a nyers tésztát. A tetejére kenjük a kihűlt vaníliás pudingot. Rászórjuk a felaprított epret és rebarbarát. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Rebarbarás táska

kaloria 280 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.