Epres vörös bársony torta

Először a piskótatésztát készítjük el. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként beledolgozzuk a két egész tojást. Hozzávegyítjük az írót. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és az ételfestékkel, átszitáljuk, majd ezt a keveréket eloszlatjuk a vajas-tojásos alapban. Két 18 cm átmérőjű, kerek tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, elfelezzük köztük a tésztát. 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Sütőrácson kihűtjük, és ha már teljesen hideg a tészta, lapjában félbevágjuk mindkettőt, így kapunk összesen négy lapot.

A marcipánt vékonyra kinyújtjuk, és rózsákat formázunk belőle.

Elkészítjük a krémet is: habosra keverjük a puha vajat a vaníliaőrleménnyel, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, homogén masszává keverjük.

Összeállítás: az alsó lapra rákenjük a krém ötödét, a tetejét kirakjuk feldarabolt eperrel. Ezt ismételjük még kétszer. Rátesszük a felső tésztalapot, gyengéden rányomjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára dermedni. A maradék krémet szintén hideg helyen pihentetjük.

Tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből a tortát, bekenjük a tetejét és az oldalát a félretett krémmel. A tetejét egy spatulával spirálosra formázzuk. Az oldalát megszórjuk liofilizált málnával.

A marcipánból formázott rózsákat rátesszük a torta tetejére, majd díszítjük a többi hozzávalóval is.

kaloria - CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

11 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.