Epres pillecukor

Epres pillecukor

Megtisztítjuk az epret, felvágjuk, és feltesszük főni. Ha már elég puha, levesszük a tűzről, botmixerrel áttörjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd sűrű szitán áttörjük, hogy megszabaduljunk a magoktól. Az epervelőt ismét lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukor felét, és fedő nélkül, csendesen forralva másfél decinyire besűrítjük. Közben egy másik edényben összeforraljuk a két deci vizet a mézzel és a cukor másik felével. Beáztatjuk a zselatint, majd azt is forrásig melegítjük. A háromféle folyadékot folyamatos keverés mellett alaposan összevegyítjük. Utána már pont úgy folytatjuk, mint ahogy a vaníliás-mézes változatnál leírtuk.

kaloria 180 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink