Forrás: Lapos Rebeka

Epres torony mentával

A SÜTI-SZÍVEKHEZ

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 10 perc – Kis tenyérnyi szíveket vágunk ki a tésztából. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A KRÉMHEZ

A krémhez az epret megfőzzük a cukorral, áttörjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Habot verünk a tejszínből, összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral, végül belekeverjük a kihűlt epret is.

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ

Három-három szívből tornyot építünk, a szíveket vastagon megkenjük a krémmel, megszórjuk egy kis finomra vágott mentával. A tetejét friss eperrel, mentával díszítjük.

AZ EPERVELŐ KÉSZÍTÉSE

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc – 1 adag: 100 kcal
Egy lábasba tesszük a megtisztított, összevágott epret, és forrás után pár percig főzzük, míg a gyümölcs jól meg nem puhul. Ízlés szerint édesítjük kevés cukorral, majd botmixerrel áttörjük.

kaloria 260 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink