Beirdaljuk a kacsamell bőrös részét, tetszés szerint csíkosra vagy kockásra. Sóval és borssal meghintjük mindkét oldalukat. Nagyon forróra hevítünk egy serpenyőt, beletesszük az előkészített melleket úgy, hogy a bőrös rész lefelé nézzen. Közepesre csökkentjük a hőfokot, és megsütjük benne a kacsamellek mindkét oldalát. Kivesszük, melegen tartjuk a tálalásig.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékba tesszük a finomra vágott póréhagymát, átlátszóra dinszteljük. Rátesszük az áttört fokhagymát is, és azzal is még egy percig pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, öt percig sütjük együtt. Most sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a kakukkfüvet, felöntjük az alaplével, tíz percig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, belekeverjük a parmezánport, és forrásig melegítjük. Közben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, beleforgatjuk a mártásba, megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével.
Egy tálban elrendezzük a gombás tésztát, és ráfektetjük a felszeletelt kacsamellet.
Kacsamell jeruzsálemi articsókapürével, pirított gombával és kelbimbóval