Erdei gombás, zöldséges vaddisznóragu

Apróra vágjuk a meghámozott hagymát, és kevés zsíron üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt átpirítjuk, majd rádobjuk a kockára vágott húst, kevergetve kifehérítjük. Közben rádobjuk a fűszereket: a babért egészben, a borókabogyó mehet egyben, de meg is törhetjük, a kakukkfüvet összemorzsoljuk, a fokhagymagerezdeket átnyomjuk vagy lereszeljük. Pici vizet is önthetünk alá, sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt kis lángon puhára főzzük, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot, de végig rövid leven tartjuk. A leveszöldségeket meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk ezt is, és együtt készre főzzük. A legvégén mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba, jól összerotyogtatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Dióval tűzdelt vaddisznópecsenye áfonyás sült almával

kaloria 320 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink