Megmossuk az almákat, szárazra töröljük, majd 180-200 fokos sütőben puhára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, kidobjuk a magházat és a magokat, az alma húsát összetörjük.
Hideg vízben feltesszük főni az átválogatott áfonyát, szedret és a kimagozott, felezett-negyedelt szilvát. Elkezdjük főzni, közben beleszórjuk az őrölt fahéjat, kardamomot, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, beledobjuk a megpucolt, egyben hagyott gyömbért. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét.
Egy kis tálban csomómentesre keverjük az evőkanálnyi lisztet vagy keményítőt a tejszínnel. Ha felforrt a víz a gyümölcsökkel, akkor azonnal hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tejszínes eleggyel. Végül alaposan elkeverjük benne az áttört sült almát. Édes ostyarúddal tálaljuk.