Habot verünk a fehérjékből, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. A szép fényes habba beleforgatjuk a keményítővel elkevert darált diót. Sütőpapíros tepsire 5 darab 23-24 cm kört kenünk belőle, és egyesével megsütjük 190 fokon. Ha kihűltek, és szükséges, egyformára igazítjuk a lapokat.
Krém: felforraljuk a tejet a kikapart vaníliával és a hüvellyel. Hagyjuk állni fél órát, majd kidobjuk a hüvelyt. A tojássárgájákat kikavarjuk a cukorral. Gőz felett sűrűre főzzük a tejjel. Belekeverjük a darált diót. Ha kihűlt, óvatosan összedolgozzuk a rummal és a kihabosított vajjal.
Összeállítás: minden lapra rákenjük a krém negyedét (egy picit félreteszünk a torta oldalára). Betesszük egy órára a hűtőszekrénybe. Kivesszük, az oldalát lekenjük a félretett krémmel, megszórjuk darált dióval.
A tetejét bevonjuk olvasztott fehér csokival. A megolvasztott étcsokival spirális köröket rajzolunk rá, és egy fogpiszkálóval kihuzigáljuk, hogy a klasszikus mintát megkapjuk. Ha megdermedt, habzsákból tejszínhabbal díszítjük.