Tészta
Vízgőz felett összeolvasztjuk az alaphoz a vajat és a kisebb darabokra tördelt 20 dkg étcsokit. Félretesszük,
hogy kicsit hűljön. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a durvára vágott dióval. Végül összedolgozzuk a csokis-vajas keveréket a tojások sárgájával meg a dióval elkevert liszttel. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tortaformát, és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és kihűtjük.
Krém
A krémhez a csokit apróra tördeljük, és a kávéval
összeolvasztjuk vízgoz felett. Félretesszük hűlni. A
tojássárgájákat egy evőkanál cukorral és az egyik
vaníliás cukorral jó habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket
nem túl kemény habbá verjük. A kihűlt csokit a tojássárgás keverékbe öntjük, majd a habot is a
masszába dolgozzuk. A tejszínt a maradék két evőkanál
porcukorral és a másik zacskó vaníliás cukorral habbá verjük. A tejszínhab kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékünkbe, és simára keverjük. A kihűlt tésztát visszatesszük a kapcsos formába. Rásimítjuk a csokis krémet, és a hűtőbe teszszük dermedni. Tálalás elott a tetejére halmozzuk a megmaradt tejszínhabot. Kakaóporral díszítjük.