Forrás: Ványi László

Leveles tésztában sült mentás-mandulás sertésragu

Leveles tésztában sült mentás-mandulás sertésragu

A felhevített olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk rajta a kockákra vágott
sertéshúst. Megsózzuk, fölengedjük egy kevés vízzel, éppen csak hogy ellepje. A húst lassú tűzön, fedő alatt
puhára pároljuk. Mire a hús megpuhul, a leve is elfő – ekkor hozzáadjuk a tisztított, egész mandulát meg a finomra vágott mentát, és megszórjuk a liszttel. Nagy lángon az egészet jól megkeverjük, összeforraljuk.
A leveles vajas tésztát lisztezettdeszkán kinyújtjuk, a sűrű masszát a közepére halmozzuk. A széleit megkenjük vízzel, hogy sülés közben a tésztaburok ne nyíljon szét, majd két oldalról egymásra hajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180-190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

kaloria 790 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink