Forrás: Receptposta

Expressz házi vajas kifli

ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – KELESZTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 20 perc – A HOZZÁVALÓKAT 8 kiflihez számítottuk.

Meglangyosítjuk a tejet, majd a feléhez hozzákeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután letakarjuk, és pár perc alatt felfuttatjuk. A maradék langyos tejet összekeverjük az olvasztott vajjal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzászitáljuk az élesztős tejhez. Ezután pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát (kézzel vagy egyszerűbben a robotgép dagasztókarjával).

Két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gombóccá gyúrjuk. Az egyik tésztagombócot lisztezett felületen kisebb kör alakúra nyújtjuk, majd négy egyforma részre vágjuk. Ezután egyesével olyan vékonyra nyújtjuk a tésztacikkeket, amilyenre csak tudjuk. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük a hosszú háromszögeket. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a megformázott kifliket. Lekenjük tejjel, megszórhatjuk nagyobb szemű sóval, esetleg köménymaggal, szezámmaggal, mákkal.

Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percet kelni, közben pedig előmelegítjük a sütőt (alsó-felső sütésnél 180 fokra, légkeverésnél 160 fokra). 20 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra tesszük, és kihűtjük. A kifli kívül ropogós, belül finom puha, foszlós.

kaloria 210 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.