Krém
Feltesszük forrni a tejet a kettéhasított vaníliával. Krémesre keverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt meg a lisztet. Amikor felforrt a tej, beleöntjük
a tojásos masszát, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a mascarponét, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
Tészta
1 dl vizet összekeverünk a sóval, a szódabikarbónával meg az ecettel. A vajat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a tejfölt, a szódabikarbónás keveréket,
és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Simára gyúrjuk, 30 percig pihentetjük.
A tésztacipót 20-25 részre osztjuk. Előveszünk egy fémfülű lábast (vagy tortaformát), és a kis cipókat akkorára nyújtjuk, amekkora a lábas alja. Megszurkáljuk, hogy
ne hólyagosodjanak fel, majd az edény kivajazott fenekén megsütjük. (220 fokos sütőben, kb. 5 perc alatt.) Az egyik lapot apróra törjük, ezzel díszítjük a torta szélét. Ha kisült az összes lap, tálcára sorakoztatva megkenjük és feltornyozzuk a krémmel. A legfelső lap tetejét és a torta oldalát is megkenjük, díszítésképpen rányomkodjuk
a tésztaforgácsokat. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük másnap szeletelhetjük.