Az összes hozzávalót jól kikeverjük, sima, jól kenhető masszát kell kapnunk. Egy sütőpapírra 12-15 cm átmérőjű köröket rajzolunk (attól függően, mekkora tölcséreket szeretnénk).
Egy nagy, lapos tepsire rakjuk úgy, hogy a rajzolt oldal lefelé nézzen. Vékonyan rákenjük a tésztát, és forró sütőben pár perc alatt megsütjük.
Késsel alányúlunk, leválasztjuk a sütőpapírról, és még forrón formázzuk. Vagy tölcsért tekerünk belőle, vagy ráborítjuk egy kicsi tálra, így tudunk kelyheket csinálni. Ha kihűlt, megtartja az alakját. A többi tésztát is hasonlóan megsütjük.
A kihűlt tölcséreket belemárthatjuk csokiba, aztán megszórhatjuk tört pisztáciával, mandulával, sós mogyoróval, kókusszal vagy liofilizált gyümölcsökkel. A tölcsérek aljába érdemes kis csokit csurgatni, így nem folyik ki az aljukon a megolvadt fagyi.