Fahéjas csiga
Az élesztőt a langyos tej felével elvegyítjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy kovászt kapjunk. Liszttel megszórjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután összekeverjük a maradék liszttel, a tojással, egy csipet
sóval, 6 dkg cukorral, a maradék tejjel és 10 dkg puha vajjal, majd mindezt sima tésztává dolgozzuk össze. Letakarjuk, és félórát pihentetjük.
A mazsolát meg a cukrozott narancs- és citromhéjat leöntjük rummal, a maradék cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, és megkenjük a maradék felolvasztott vajjal. Megszórjuk a cukros fahéjjal, a durvára vágott mandulával és a mazsolanarancs- citrom keverékkel. A tésztát ezután 4 cm széles csíkokra vágjuk. Egy csíkot feltekerünk, majd
egy kivajazott, kilisztezett tortaforma közepére tesszük. A többi csíkot csigavonalban köré tekerjük, amíg a forma megtelik. Ezután rátesszük a tortaformára az oldalát, s a tésztát még félórát pihentetjük. A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd
200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából, és megkenjük felforrósított baracklekvárral.