Falusi cseresznyés lepény

Egy nagy tálban összemorzsoljuk a fagyos zsírt a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, az evőkanálnyi rumot meg a tojássárgáját, és jól kezelhető, nem ragacsos tésztává gyúrjuk. Két egyforma cipóra osztjuk, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órát (de akár egy éjszakát is) hűtőszekrényben pihentetjük.

Amíg pihen a tészta, kifejtjük a cseresznyét.

Elővesszük az egyik lehűlt cipót, vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy kizsírozott kis tepsit. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pár percig elősütjük.

Utána kivesszük, megszórjuk pár evőkanálnyi zsemlemorzsával. Egyenletesen elosztjuk rajta a cseresznyét, meghintjük némi cukorral. Kinyújtjuk a másik tésztacipót, ráfektetjük a tetejére, a széleket finoman összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk. Lekenjük felvert tojással, villával hullámokat rajzolunk rá, majd a forró sütőbe toljuk, és készre sütjük.

Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és kockákra felvágjuk.

Joghurtos-cseresznyés kuglóf

 

kaloria 220 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink