A TÉSZTÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 30 perc – Összegyúrjuk a tésztát – ha kell, kis tejfölt vagy lisztet lehet hozzá adni, az a lényeg, hogy jól össze lehessen gyúrni, és jól lehessen nyújtani. Egy órát pihentetjük.
A TÖLTELÉKHEZ:
Közben a töltelékhez tejben megfőzzük a mákot 1-2 evőkanál cukorral. Kevergetni kell, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat (a vajat rakhatjuk hozzá akkor is, amikor még meleg). Hozzákeverjük a három tojássárgáját, a citromlevet, a citromhéjat és a porcukrot, végül a fehérjékből vert habot és a leszűrt mazsolát. Fagyos vajjal kikenjük a tepsit. A tésztát felezzük, kinyújtjuk. Az egyik lapot belefektetjük a tepsibe, rásimítjuk a mákos tölteléket. A másik lapot is kinyújtjuk, rárakjuk, kicsit összenyomkodjuk. Felvert tojással lekenjük, világospirosra sütjük. Porcukorral megszórjuk, kockára vágjuk.