Forrás: Pásztor Tünde

Fánkban lakozó harcsapaprikás

Harcsapaprikás

A harcsát nagyobb darabokra vágjuk és besózzuk. A
szalonnát kis kockákra aprítjuk, a zsírját kiolvasztjuk, s
megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha elfőtte a levét, megint egy kevés vízzel pótoljuk, így pároljuk szakaszosan, amíg a hagyma szinte teljesen szétfő. Ekkor hozzáadjuk a halat, és újraforrástól számítva körülbelül 5 perc alatt szép lassan megfőzzük a pörköltalapon. Megkóstoljuk, ha kell, utóízesítjük, végül a paprikást a kettévágott fánkokban tálaljuk.

Fánktészta

Először a fánkot készítjük el: egy lábasban felteszünk forrni 2 dl vizet a vajjal meg egy csipet sóval. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg a tészta összeáll és elválik az edény falától. Félrehúzzuk a tűzről, és habverővel egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat.
A tésztából sütőpapírral kibélelt tepsire nyomózsák
segítségével halmokat nyomunk, majd a tepsit a 180 fokra
előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után mérsékeljük a tüzet, s további 20 percig sütjük, hogy a tészta belseje is átsüljön. Az elkészült fánkokat kivesszük és félretesszük.

kaloria 850 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.