Farsangi csülök
Megtisztítjuk és lereszeljük a vöröshagymát. Összekeverjük a pác többi alkotóelemével, alaposan bedörzsöljük vele a csülköt, és legalább egy éjszakán át hideg helyen érleljük. Másnap áttesszük egy tepsibe, öntünk alá két deci vizet, körérakjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, alufóliával letakarjuk, és 140 fokos sütőben sütjük 2-3 órán keresztül. Ha már elég puha, levesszük róla a fóliát, és ha még szükséges, 200 fokon ropogósra pirítjuk.
Pác
A hozzávalókat összekeverjük.
Fánk
A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk, áttörjük. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél deci
cukros tejben felfuttatott élesztővel, az egész tojással, egy evőkanál zsírral és egy evőkanál sóval. Szépen kidagasztjuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, letakarva megint hagyjuk még egy kicsit kelni, végül bő,
forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.