Fánk
A fánkhoz 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, a cukorral és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az olvasztott
vajjal, kevés sóval, és annyi langyos tejjel, hogy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszúróval kiszaggatjuk. A fánkokat további félórát kelesztjük, majd közepesen forró
olajban kisütjük. Az elkészült fánkokat félbevágjuk, és megtöltjük a kapros tejfölös csirkével. Friss zöldsalátát
kínálhatunk hozzá.
Töltelék
Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, őrölt borssal és finomra aprított fokhagymával ízesítve a saját levében megpároljuk, majd az ételkeményítővel elkevert tejföllel besűrítjük. Csak a végén adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, hogy a főzés következtében ne veszítse el a színét
és az aromáját.