Fazekas nyula

Fazekas nyula

A nyulat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk, a sárgarépát és a fehérrépát karikára, a zellert hasábokra vágjuk, a hagymát pedig felaprítjuk.
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rádobjuk
a nyúlhúsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, kakukkfuvel fűszerezzük. Elővesszük a cserépfazekat, és a szalonnával rétegezve lerakjuk a
húst és a zöldségeket. Fokhagymával, paradicsommal, babérlevéllel ízesítjük, majd aláöntjük a bort. Rátesszük
a cserépedény tetejét, és tűzhelyen, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá, és a pecsenyelével megöntözzük a nyulat.

kaloria 490 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink