Fehér csokis, bazsalikomos epres galette

Elkészítjük a tésztát. Összekeverjük a lisztet a sóval, majd aprítógéppel vagy gyors kézzel összemorzsásítjuk a kockákra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt és a hideg vizet, egynemű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, átlátszó fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a tölteléket. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az összetépkedett bazsalikomleveleket, citromlével, barna cukorral ízesítjük. Hozzáforgatjuk a keményítőt is.

A tésztát 3 mm vastag körlappá nyújtjuk. A közepére halmozzuk az epres tölteléket. Megszórjuk a kockákra vágott fehér csokoládéval. Körben felhajtogatjuk a tészta széleit. A visszahajtott tésztarészt megkenjük felvert tojással, megszórjuk kevés barna cukorral és némi szeletelt mandulával.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Epres galette

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink