Megmossuk a rizst, lecsöpögtetjük. Felforraljuk a tejet. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük a rizst, és két percig szárazon pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat és a hosszában félbevágott vaníliarudat, gyorsan összekeverjük. Kis adagokban hozzáöntjük a forró tejet, és kevergetve főzzük (mint a rizottót szoktuk). Ha a rizs megpuhult, levesszük a tűzről, belekeverjük a feldarabolt fehér csokit és a reszelt narancshéjat, alaposan összeforgatjuk. Hagyjuk hűlni, majd beledolgozzuk a félkeményre vert tejszínt is. Szétosztjuk négy tányérkában.
A körtét megmossuk, felezzük, kivesszük a magházat, kevés citromlével meglocsoljuk. Megforgatjuk barna cukorban a vágott felüket, és azzal lefelé megsütjük egy grillserpenyőben. Ha a cukor karamellizálódott, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalukat is. Ráöntjük a narancslevet és narancslikőrt, és megforgatjuk benne a körtét. Teszünk egy fedőt a serpenyőre, és addig sütjük tovább a körtéket, míg a levük szirupszerűvé nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk hűlni.
Végül minden tányérka rizs tetejére teszünk egy-egy fél karamellizált körtét, és meglocsoljuk a serpenyőben lévő sziruppal. Mentalevelekkel díszítjük.