- A fejtett babot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével és a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymával feltesszük főni. Megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.
- Közben előkészítjük a csirkemájat: a kisebbeket félbe, a nagyobbakat negyedekre vágjuk. Fél deci olajban elkeverünk 4-5 gerezd finomra aprított fokhagymát, beletesszük a májat, és amíg a leves fő, hagyjuk állni, hogy jól átjárja a fokhagymaíz. Egy kevés olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, és az is átpirítjuk benne. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük a tejföllel, felöntjük kevés vízzel, és berántjuk vele a levest. A rántással még 10 percig forraljuk, végül a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük.
- A pácolt májat a saját, fokhagymás olajában egy serpenyőben hirtelen kisütjük. Tálaláskor ezt kínáljuk a forró leveshez.
Hozzávalók
4 személyre