A kakaós piskótához a négy egész tojást a kristálycukorral fehéredésig habosítjuk. A lisztet összekeverjük a kakaóval, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba. A masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, és 180 fokra felfűtött sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A babapiskótákhoz összeszitáljuk a darált mandulát és a porcukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadagoljuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a cukros mandulát. Sima csővel felszerelt habzsákba töltjük. Egy sütőpapíros tepsire két 8×26 centis téglalapot nyomunk úgy, hogy szorosan egymás mellé nyomjuk a tésztacsíkokat. A nyers tésztát megszórjuk porcukorral. Várunk két percet, majd ismét megszórjuk. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.
A mézeskalácstésztát kinyújtjuk, kivágunk belőle 6-8 darab 4×4 centis ablakot, egy 4×8 centis ajtót, egy körablakot az ajtó fölé, valamint apró figurákat díszítésnek. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, cukormázzal díszítjük.
Összeállítás: a kakaós piskótát három 8 centi széles, egy 6 centi széles és egy 2 centi széles csíkra felvágjuk. A tejszínt és a mascarponét a cukorral és a vaníliaőrleménnyel kemény habbá verjük. Sima csöves habzsákba töltjük.
Egy tálcára teszünk egy 8 centis piskótát, megkenjük krémmel, rakosgatunk rá meggyszemeket. Így folytatjuk a többi piskótacsíkkal, a tetejére nyomjuk a két centi széleset. Berakjuk a hűtőszekrénybe.
A mázhoz összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel. Ezzel vonjuk be a megtöltött piskótát, majd ráhelyezzük a házikó tetejére a babapiskótalapokat. Rárakosgatjuk a mézeskalácsból készült ajtókat, ablakokat. A maradék krémet a tetőgerincre nyomjuk, mintha hó lenne, végül ízlés szerint díszítjük a házikónkat és környékét.