Fekete-erdő kuglóf
Három tojássárgáját habosra keverünk a vajjal és a cukrokkal. Hozzákeverjük a 2 dl tejszínt, utána a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot
verünk, azt is óvatosan beleforgatjuk. Két részre osztjuk a tésztát, az egyik fele marad sárgán, a másikba belekeverjük a kakaót a maradék fél dl tejszín és 3-4
evőkanálnyi befőttlé társaságában. A lecsöpögtetett meggybefőttet elosztjuk a két rész között (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez). Alaposan kizsírozzuk a kuglófformát, liszttel megszórjuk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30-35 perc). Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tetejére
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a felkockázott hideg vajat, és bevonjuk vele a kuglófot. Pici tejszínhabrózsákkal és meggyel díszítjük.