Felvidéki krémes

Először a tésztalapokat készítjük el. Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. Vízgőz felett összeolvasztjuk a mézet, a cukrot, a vajat. Gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az egész tojást, majd ráöntjük a szódabikarbónás lisztre, és összegyúrjuk. Ha túl kemény, morzsálódós lenne a tészta, akkor adunk hozzá egy-két evőkanál tejfölt is. Három egyenlő részre osztjuk. Egyesével nagyon vékony lapokká nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe terítjük, és egyesével megsütjük, 180 fokon 10-15 perc alatt sülnek meg. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni a megsült tésztát.

A krémhez egy nagyobb lábasban forrásig melegítünk 9 deci tejet. Egy kisebb tálban összekeverjük a pudingport, a lisztet, a tojássárgáját és a maradék egy deci tejet. Hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Átöntjük egy tálba, átlátszó fóliával lefedjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A puha vajat kézi robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összedolgozzuk a kihűlt pudingos krémmel.

Egy tálcára tesszük az egyik hideg tésztalapot, rákenjük a vaníliás krém felét. Ráhelyezzük a második tésztalapot, és megkenjük a maradék krémmel. Óvatosan rátesszük a harmadik tésztalapot is. Finoman lenyomkodjuk, és hűtőszekrényben legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, és szépen tudjuk szeletelni.

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és hosszúkás szeletekre felvágjuk.

Kókuszos krémes kocka

kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink