Felvidéki májas burgonya kapros tejfölben sütve
A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és a közepét karalábévájóval vagy kiskanállal óvatosan – hogy a krumpli ne essen szét – kivájjuk úgy, hogy tölthető legyen.
A májból 4 kisebb szeletet félreteszünk, a többit a szalonnával és a hagymával együtt megdaráljuk vagy apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, sóval, majoránnával, fokhagymával, borssal fűszerezzük. A masszát jól összedolgozzuk, azután megtöltjük vele az előkészített krumplikat.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy zsírral, és beleöntjük a finomra vágott kaporral elkevert tejfölt. Ráültetjük a megtöltött krumplikat, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A félretett májszeleteket borssal és egy kis majoránnával ízesítve roston hirtelen megsütjük, azután az elkészült töltött burgonyára halmozzuk. Csak tálalás előtt sózzuk, nehogy megkeményedjen. Díszítésként – és ízében is – illik hozzá a kockára vágott póréhagyma.