Fényezett húsvéti sonka
A bort és a húslevest feltesszük főni a fűszerekkel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és az egész fej hagymával.
Mikor felforrt, beletesszük a sonkát, és gyöngyöző forrás
mellett másfél órát főzzük. Mikor kész, áttesszük egy kiolajozott tepsibe, aláöntünk egy kevés főzőlevet és mellé
dobjuk a fokhagymagerezdeket. Előmelegített sütőben,
160 fokon sütjük. Negyedóránként meglocsoljuk a levével,
ha elfőtt, pótoljuk.
A mézet egy kis lábosban felmelegítjük és összeforraljuk
a narancslével. Mikor a sonkának kezd szép színe
lenni, a mézes keverékkel kezdjük kenegetni, 3-4 percenként. Addig kenegetjük, amíg szép fényes lesz a bőre. Burgonyakrokettel és sült gyümölcsökkel tálaljuk.