Ferdinánd sütemény

Ferdinánd sütemény

A lisztet elmorzsoljuk 5 dkg vajjal, és hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot. Az élesztőt megfuttatjuk az enyhén cukros, langyos tejben, majd amikor megkelt, a liszt közepére öntjük. 5 dkg cukrot, 5 tojássárgáját és pici sót teszünk a tésztába, és nagyon jól kidolgozzuk. Belisztezzük, és letakarva kelni hagyjuk. Amikor a duplájára dagadt, ujjnyi vastagra, szögletesre kinyújtjuk. Amíg a tészta kel, elkészítjük a krémet: a 20 dkg vajat 20 dkg cukorral és két tasak vaníliás cukorral habosra keverjük. Megkenjük vele az elnyújtott tésztát, és felcsavarjuk, mint a bejglit. Késsel feldaraboljuk, 14 egyforma darabra vágjuk. 2 db 3 literes edényt kivajazunk, és abba 7-7 darabot ritkán rakva elhelyezünk. A lábasban ismét 1 órát kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük. Mielőtt kivennénk, a tejszínt elkeverjük 2 púpos kanál cukorral meg a maradék vaníliás cukorral, és a sütés utolsó 5 percében ezzel meglocsoljuk a tésztát.

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.