Kevés zsiradékon elkezdjük sütni az apróra vágott póré- és vöröshagymát.
Ha már átlátszóak a hagymadarabok, rárakjuk a darált húst, és nagy lángon pirítjuk, közben fakanállal szétszedjük az összetapadt nagyobb rögöket.
A 8 nagy paprikát félbevágjuk, a szárát levágjuk. A csutkát, magokat kikaparjuk. Belefektetjük a fél paprikákat egy kizsírozott tepsibe.
A vegyes zöldségeket szükség szerint tisztítjuk, hámozzuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymás darált húshoz, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, oregánóval és zúzott fokhagymával, addig pároljuk, hogy még roppanósak maradjanak.
Ezt a zöldséges ragut kanalazzuk a paprikacsónakokba. A tetejére szórjuk az összevágott feta sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben jó negyedórán át összemelegítjük.