Finom habos tölcsér

Tészta

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, azután beledolgozzuk a lisztet. Egy kivajazott tepsibe teáskanállal kis halmokat teszünk egymástól távol, hogy sütés közben ne nőjenek össze. A 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szélük pirulni kezd. A tepsit kivesszük a sütőből, egy tortalapáttal megemeljük a
tésztalapokat, és az ujjunkkal tölcsérformára összecsípjük.

Krém

A krémhez a tojást simára keverjük a porcukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral meg a kakaóporral. Felöntjük a
tejjel, kevergetve sűrűre főzzük, azután hagyjuk kihűlni (időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje).
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt krémbe dolgozzuk. A krémet csillagcsöves
nyomózsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a tölcséreket. A közepüket színes franciadrazséval díszítjük.

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink