Finom kelt
Langyosra melegítjük a tejet. Belemorzsoljuk az élesztőt,
összekeverjük a porcukorral, és hagyjuk felfutni. Utána
egy nagy tálban összedagasztjuk a liszttel és az egész
tojásokkal. Ha már fényes, hólyagos a tészta, akkor több
részletben beledolgozzuk az étolajat is. Meleg helyen
letakarva hagyjuk megkelni. Utána fél centi vastagra kinyújtjuk, és nagy linzerszaggatóval kiszaggatjuk: minden
simához egy lyukasat is (mintha lekváros linzert készítenénk). A korongok tetejére teszünk egy-egy
kanál lekvárt (jó lehetőség a maradék lekvárok eltüntetésére), majd rájuk tesszük a lyukas karikát. Nem szabad összenyomkodni a szélét, mert akkor nem fog szépen megnőni. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük. Ismét hagyjuk megkelni. Végül szobahőmérsékletű felvert tojással megkenjük a tetejét, és meleg sütőben készre sütjük.