Finom mézes kocka
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, amíg elolvad benne. Vigyázzunk, hogy a méz ne forrjon fel! A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és apránként összedolgozzuk a mézes vajjal. A reszelt citrom- és narancshéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel,
rummal és kakaóporral ízesítjük, azután összegyúrjuk a
sütőporral elkevert liszttel. A tésztát 20 × 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160-170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk, és megkenjük baracklekvárral. A tetejét bevonjuk csokoládéval, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen, a tészta pedig kellőképpen megpuhuljon. Szeletekre vágva kínáljuk, a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.