A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az átszitált kakaóport, és a kevés langyos tejben felfuttatott szalalkálit. A tésztát összedolgozzuk, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egy 25 × 35
cm-es tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
A krém felét az egyik megsült tésztalapra kenjük, azután szorosan kirakjuk rumba mártogatott babapiskótával.
A babapiskóta tetejére rákenjük a maradék krémet, majd befedjük a másik lappal. A sütemény tetejét bevonjuk a felolvasztott csokoládéval, és másnapig a hűtőbe tesszük.
Amikor a babapiskóta megszívta magát a krémmel és a csokibevonat is megdermedt, szépen szeletelhetővé válik. Tetszés szerint kockákra vagy rombusz formára vágva kínáljuk.
A krémhez a tejből, a lisztből és a 2 tojássárgájából sűrű krémet főzünk. Kevergetve lehűtjük, és elkeverjük a vaníliás cukorral. A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, azután a vaníliás krémhez adjuk.