Finom teakrémes sütemény

Finom teakrémes sütemény

A teát leforrázzuk, és körülbelül tíz percig hagyjuk állni. Leszűrjük és kihűtjük.
Összekeverjük a lisztet, a tejet, négy tojássárgáját és az
egy evőkanál cukrot. A nyolc tojásfehérjéből kemény habot
verünk, és a sütőporral együtt óvatosan belekeverjük a
masszába. Teflonserpenyőben húsz kis palacsintát sütünk a
tésztából, a felforrósított vajon. A vajat csak adagonként adjuk hozzá, nehogy megégjen. Keresztben szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a narancslikőrrel. A négydekányi nádcukrot felolvasztjuk egy serpenyőben, majd megforgatjuk benne a narancsdarabokat.

Teakrém

Egy fém keverőtálban összekeverjük a kihűlt teát, az 5 deka cukrot és a maradék négy tojássárgáját, majd gőz felett besűrítjük. Belekeverjük a rumot is.
A kész teakrémet szétosztjuk négy tányéron. A mini palacsintákat és a narancsszeleteket váltakozva feltornyozzuk. Összetört pisztáciával megszórjuk.

kaloria 560 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.