Fish and chips
Megsózzuk a halat. Összeállítjuk a sörtésztát: habosra keverjük a tojások sárgáját a liszttel, a sütőporral meg a sóval. Hozzáadjuk a sört meg két evőkanál olajat, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Először lisztbe mártjuk a haldarabokat, utána pedig ebbe a masszába. Jó meleg, de nem túl forró, bő olajban mindkét felüket pirosra sütjük. A burgonyát héjastul félig megfőzzük. Meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és bő olajban pirosra sütjük.
Zöldborsó
A vajon kevés vízzel megpároljuk a zöldborsót. Rámorzsoljuk a mentát, sózzuk. Jól átkeverjük, villával összetörjük, közben felvetetünk vele 1 dl olívaolajat.
Majonéz
Végül hozzákezdünk az angol majonéz elkészítéséhez: összekeverjük a mustárt a hideg tojássárgájákkal, majd lassan belecsurgatjuk az olajat, közben folyamatosan verjük habverővel. Ha kész, beletesszük az ízesítőket,
azaz az apróra vágott uborkát, a petrezselyem zöldjét,
az áttört fokhagymát, valamint a sót és a porcukrot. A hozzávalókat elrendezzük a tányéron, citromkarikákkal díszítjük.