Egy nagy tálba szitáljuk a kétféle lisztet a tésztához, belekeverjük a sót, a sütőport és a porcukrot. A hideg vajat rákockázzuk, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a hideg bort. Összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és átlátszó fóliába csomagolva legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Az almás töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Alaposan kinyomkodjuk, hogy a fölösleges lé ne áztassa el a tésztát. Rácsavarjuk a citrom levét, ráöntjük a mézet, rászórjuk a fűszereket és alaposan összekeverjük.
A diós részhez kis lábosba teszünk 1,5 dl fehérbort, hozzáöntjük a cukrot, és addig forraljuk, míg a cukor teljesen elolvad. A szirupot ráöntjük a dióra, hozzáadjuk az összetört csokoládét, és elverjük.
A mákos tölteléket ugyanúgy készítjük el, mint a diósat, de csokoládé helyett mazsolát teszünk bele.
Elővesszük a hűtőből a pihentetett tésztát, és a kétharmadát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a kivajazott, kilisztezett piteformába tesszük úgy, hogy a forma oldalát is befedje. A kilógó széleket egy éles késsel levágjuk. A tésztát megkenjük a szilvalekvár felével, majd rákenjük a mákos tölteléket.
A maradék tésztát háromfelé osztjuk. Az egyik harmadot körlappá nyújtva ráigazítjuk a mákos töltelékre. Ezt is megkenjük a szilvalekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket és befedjük egy tésztalappal. Ráhalmozzuk a kinyomkodott almás keveréket, és befedjük az utolsó adag kinyújtott tésztával. A széleit összenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással. A közepét kiszúrjuk egy fenyőfa alakú formával.
Betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e. Ha langyosra hűlt, megszórhatjuk porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük.