A tészta összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Lágy, ragacsos lesz az állaga. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe legalább félórára.
Amíg hűl, elkészítjük a töltelékeket (lásd a hozzávalókat külön alreceptekben.)
A mák- és a diótöltelékhez összefőzzük a hozzávalókat, majd teljesen kihűtjük.
Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, kiszedjük a csutkáját, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk, majd megfőzzük a fahéjjal, vaníliás cukorral ízesített borban. Az alma fajtájától függően adhatunk hozzá egy kis cukrot is (inkább egy kicsit savanykás legyen, mint túl édes).
Miután a töltelékek elkészültek: elővesszük a tésztát, és mérleg segítségével öt egyforma részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindegyiket nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, beletesszük az alsó lapot, rámorzsoljuk a mákot. Utána jön a következő tészta és a hideg, leszűrt alma. Ismét tészta következik, rásimítjuk a diót, rárakjuk a következő réteg tésztát, arra kenjük a szilvalekvárt. A tetejére jön az utolsó lap. Gyengéden lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk.
170 fokos sütőbe rakjuk, és 50-60 perc alatt megsütjük. Körülbelül félidőben kivesszük, megkenjük a tetejét felvert tojással, villával kicsit kicifrázzuk. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Hidegen kis szeletekre vágjuk.