Fogas rákfarokkal, paprikamártással és petrezselymes metélttel
Bepácoljuk a fogasfiléket fehérborba. Sütés előtt lecsöpögetjük, szárazra töröljük, besózzuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, bőrével lefelé belerakjuk a filéket, jó öt percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik felét is megpirítjuk. Megfőzzük a tésztát. A finomra vágott petrezselyem
zöldjét összekeverjük egy-két evőkanál olívaolajjal, rászedjük a kifőtt metéltet, összekeverjük.
A mártáshoz a paprikákat 200 fokos sütőben bő 10 perc alatt feketésre sütjük (készíthetjük felül, lángelosztón is). Utána egy jól záródó dobozba vagy nylonzacskóba rakjuk, így ha langyosra hűlt, könnyen lehúzhatjuk a héját. Kiszedjük a csutkát, kikaparjuk a magokat. A paprika húsát összeturmixoljuk pici olívaolajjal, sóval, kevés frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Lazíthatjuk egy evőkanálnyi tejszínnel vagy tejföllel. A rákfarkakat hagyjuk teljesen felengedni. Utána fokhagymás olívaolajon pár perc alatt körbepirítjuk. Tálalás: a fogasfilékre tesszük a sült rákokat. Mellérakunk egy-egy adag petrezselymes tésztát, és pár kanálnyit a sültpaprika-krémből.