Egy éjszakára beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük, átmossuk, és friss vízben felrakjuk főni. Mellédobunk egy meghámozott vöröshagymát, valamint 2-3 babérlevelet, és sózzuk. Addig főzzük, míg meg nem puhul. Leszűrjük, hagyjuk szikkadni.
A maradék vöröshagymát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és két-három evőkanálnyi zsiradékon megfonnyasztjuk. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, felszeleteljük. Rádobjuk az üveges hagymára, ezzel is pirítjuk egy-két percet. Hozzárakjuk a megfőzött babot, sózzuk, borsozzuk, és tíz percig együtt főzzük.
Ekkor megy hozzá a kockára vágott piros paprika, valamint a szintén felkockázott lila hagyma. Még 5-6 percet pároljuk, végül hozzákeverjük az összevágott zöld fűszereket.